Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Audi RS 4 Avant

Publisert 06.januar 2020

Nye Audi RS 4 Avant har fått fintunet mange detaljer som blant annet , helt nytt frontdesign og sporty interiør med det nye MMI-betjeningsystemet. 

Fronten til nye RS 4 Avant er tegnet helt på ny, og skiller seg markant fra A4 Avant. Singelframe-grillen er videre og flatere enn på basismodellene. I likhet med de større RS-modellene, RS 6 Avant og RS 7 Sportback, har RS 4 Avant fått den tredimensjonale bikubestukturen i sort høyglans, uten noen omramming. 

LED-lyktene er også redesignet. LED-matrix (ekstrautstyr) med mørke reflektorer skiller også RS 4 Avant tydelig fra basismodellene. Skjermene er breddet 30 mm på hver side, og bak avsluttes karosseriet med en RS-spesifikk takspoiler og diffusor, og en RS-eksos med forkrommede enderør. Et RS-sportseksosanlegg med sorte endrerør kan leveres som ekstrautstyr. 

 Rød RS4 Avant

Motor

Med TFSI motoren på 2,9 liter, bygger Audi Sport GmbH videre på arven fra den legendariske 2,7-liters V6-en i den først RS4 Avant fra 1999. Den nye motoren yter 450 hk, og akselererer fra 0-100 km/t på bare 4,1 sekunder.

TFSI-motoren veier bare 182 kg, som er 31 kg mindre enn V8-motoren i forgjengeren fra 2012. Det er en fordel både for egenvekten og vektfordelingen – to viktige parametere for de imponerende ytelsene. Twinturbomotoren leverer 600 Nm dreiemoment på veivakselen, hele veien fra 1900 o/min. til 5000 o/min.

 

quattro firehjulstrekk

Kreftene overføres til underlaget med permanent quattro firehjulsdrift og en sportslig åttetrinns tipronic-girkasse. Ved normal drift ledes 60% av drivkreftene til bakhjulene. Ved behov endres dette mellom 70% til forhjulene, og opptil 85% til bakhjulene. Den mekaniske kraftfordelingen har et presist samspill med den elektroniske stabilitetskontrollen (ESC) og individuell kontroll av dreiemomentet til hvert enkelt hjul (torque vectoring).

 

RS Sportsunderstell

Med standard RS sportsunderstell er Audi RS 4 Avant 7 mm lavere enn en S4 med sportsunderstell.

«RS sport suspension plus» med «Dynamic Ride Control» (DRC) gir enda mer presise kjøreegenskaper, og er tilgjengelig som ekstrautstyr. En diagonal sammenkopling av støtdemperen gir ytterligere stabilisering, uten noe forsinkelse eller bruk av elektronikk. Krengningen i svinger og karosseriets bevegelser i lengderetningen reduseres da til et absolutt minimum.

Du kan selv velge demperkarakteristikken i «Audi drive select». Den nye generasjonen av støtdempere er mer kompakte og lettere, og spennvidden mellom komfort- og dynamikkmodus er større.

Den RS-spesifikke «dynamic steering» er tilgjengelig som et alternativ til den elektromekaniske standardstyringen. Da varieres syreutvekslingen opptil 100% basert på hastighet, styreutslag og valgt modus i «drive select». 

På rattet finnes en egen RS-mode-knapp, der føreren selv kan definere to favorittkjøremodi. RS2-modus er for eksempel tenkt for å gi rask tilgang til å overstyre den elektroniske stabilitetskontrollen.

Nye RS 4 Avant har smidde 19-tommers aluminiumsfelger som standard, med dekk i dimensjon 265/35. 20-tommere i flere design er tilgjengelig, for eksempel en femekersfelg i matt bronse. Kraftfulle RS-bremser med seksstemplede kalippere og perforerte komposittskiver er standard. Foran har de 374 mm diameter, bak måler bremseskivene 330 mm. Om ønskelig kan RS 4 Avant levers med keramiske bremseskiver foran, da med 400 mm diameter.

 

Interiør - RS-cockpit

MMI-touchpanelet på 10,1 tommer er senteret i det nye betjeningskonseptet, og det lett vinklet mot føreren. Med RS-monitoren får sjåføren full kontroll over temperaturen til sentrale komponenter, maksimale g-krefter, akselerasjonsmålinger, rundetider, dreiemoment, og trykk og temperatur i dekkene. Informasjonen kan også vises i «Audi virtual cockpit» med den spesielle RS-visningen.

RS 4 Avant har samme bagasjevolum som basismodellen A4 Avant. 495 liter kan utvides til 1 495 liter ved å legge ned baksetet. Elektrisk utfellbart tilhengerfeste kan leveres.

Audi RS4 Avant Interiør

Kontakt oss gjerne for mer informasjon.