Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Publisert 29.oktober 2019

Her er nye Audi RS 7 Sportback. 

Utvendig design

Nye RS 7 Sportback deler de coupéaktige linjene med basismodellen, men bare fire områder er like – panseret, taket, fordørene og bakluka. De svulmende hjulhusene som er 40 milimeter videre på hver side sammenlignet med A7 Sportback understreker den sportslige naturen til høyytelsesbilen fra Audi Sport. 

Fronten til nye RS 7 Sportback preges av en tredimensjonal Singelframe-grill uten noen kontrastramme. I kombinasjon med en lavere og beredere geometri, forsterkes det atletiske uttrykket til RS 7 Sportback. 

Sideprofilen domineres av skarpt definerte linjer og kurvede overflater. En lav skulderlinje trekker det visuelle tyngdepunktet nedover, mens vinduslinjen stiger bakover, og gir en fornemmelse av dynamikk, også når bilen står stille. De RS-spesifikke kanalskjørtene med sorte innlegg understreker inntrykket.

Den kurvede karosseriavslutningen og lysstripen som binder sammen baklysene er en av de definerende detaljene for RS7 Sportback. I hastigheter over 100 km/h heves en spoiler fra bakluken. RS-eksosanlegget, med store, ovale enderør i chrome, sitter under en RS-spesifikk støtfanger med diffusor og designelementer i sort høyglans.

 Audi RS 7 Sportback

V8 kraft: motoren

4.0 TFSI-motoren i nye Audi RS 7 Sportback yter 600 hk og 800 Nm dreiemoment, som levers mellom 2050 og 4500 o/min. Takket være 48 volt elektrisk anlegg kombinerer twinturbo V8-motoren maksimal effekt med høy effektivitet. Dersom sjåføren tar foten av gasspedalen i hastigheter mellom 55 og 160 km/h, velger styresystemet ett av to, avhengig av kjøresituasjonen: Enten regenereres energi, eller så kan bilen seile i opptil 40 sekunder med motoren avslått. Beltegeneratoren starter motoren igjen så snart gasspedalen berøres. MHEV-teknologien muliggjør også start-topp-funksjon i hastigheter opp til 22 km/h. I en reell kjøresituasjon er drivstoffbesparelsen opp mot 0,8 liter per 100 km.

En åttetrinns tiptronic-girkasse med optimerte vekslingstider og en ny «Launch Control» leverer kreftene fra 4.0 TFSI-motoren til det permanente firehjulstrekket – quattro. Kraftfordelingen foran/ bak er 40:60 via en mekanisk senterdifferensial. Ved hjulspinn overføres kreftene automatisk til den akselen som har best feste. Opptil 70% kan sendes til forhjulene, mens hele 85% av kreftene kan levers til bakhjulene.

I tilvalgene «dynamic package» og «dynamic package plus» får du også quattro sport differensial bak, som aktivt fordeler drivkreftene mellom bakhjulene, og ytterligere forbedrer grep, stabilitet og dynamikk.

 

Understellet

«RS adaptive air suspension» er standard, der den dynamiske dempingen er tunet spesielt for RS. Takket være nye luftfjæringsmoduler med 50% høyere fjærstivhet tillattes for første gang en toppfart på 305 km/h – da med tilvalget «dynamic package plus». Understellet kan sette i flere ulike modus, og inkluderer automatisk høydejustering.

Nye RS 7 Sportback har 21-tommers aluminiumsfelger i 10-ekers design som standard. Dekkstørrelsen er da 275/35. En RS-spesifikk 22-tommersfelg med fem eker og 285/30-dekk kan leveres som ekstrautstyr, i flere utførelser. Standardbremsene har sorte kalippere, og ventilerte stålskiver om måler 420 mm foran og 370 mm bak. Røde kalippere kan levers som tilvalg. «RS ceramic brakes» kan også leveres, og da med kalippere lakker i grått, rødt eller blått. De måler 440 mm foran og 370 mm bak, og veier hele 34 kg mindre enn bremsesystemet i stål. Dermed reduseres den uavfjærede vekten betydelig.

 

Interiøret

Det nyskapende og førerorienterte interiøret understreker den sportslige karakteren til RS 7 Sportback. De horisontale linjene og den tredimensjonale strukturen gjør at instrumentpanelene virker lette og slanke. Det heldigitale brukergrensesnittet harmonerer med de klare, sorte panelflatene. MMI-systemets displayer er nesten usynlig innlemmet i arkitekturen.

Sportsrattet er i helperforert skinn, med flat underside. De nye, store RS-hendlene for manuelle girskift er laget i aluminium. RS- og RS 7-logoer dekorerer ratt, seter og de bakbelyste innstegslistene. Audi Sport-emblemet projiseres på bakken når dørene åpnes.

Sportsseter i sort nappa-lær/ alcantara er standard. Som tilvalg kan RS-setene levers i perforert valcona-lær, som for første gang også gir mulighet for seteventilasjon. To RS-designpakker – rød eller grå – gir ekstra farge og sportslig touch til interiøret. Med dette tilvalget levers ratt, girhåndtaket og kneputene i alcantara med kontrastsøm.

For første gang tilbyr Audi Sport en femdørs grand tourer med tre sitteplasser bak. En sportslig firesetersversjon, med to sitteplasser i baksetet, er fremdeles tilgjengelig som tilvalg. Bagasjerommet har et volum på 535 liter, som kan økes til 1390 liter ved å felle baksetet. Motorisert bakluke er standard.

Audi RS7 interiør

Audi RS7 interiør

 

Tekniske data Audi RS 7 Sportback

  • Motor: 4,0 TFSI 600 hk
  • Dreiemoment: 800 Nm
  • 0-100 km/t: 3,6 sekunder
  • Toppfart: 250 km/t (kan økes til 280 km/t om ønskelig)
  • CO2-utslipp blandet kjøring i g/km: 265 - 261

 

Prisene på RS 7 Sportback er foreløpig ikke klare, men vi legger ut informasjon med en gang dette foreligger. Kontakt oss gjerne for mer informasjon.