Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Audi RS 6 Avant

Publisert 09.oktober 2019

Fjerde genereasjon av RS-ikonet Audi RS 6 Avant er endelig åpen for bestilling. Pris fra 1 659 000,- 

Bred og kraftfull: utvendig design

Utvendig er RS 6 Avant bred og kraftfull, og den fanger umiddelbart oppmerksomheten din. RS-modellen skiller seg ut på alle måter sammenlingnet med basismodellen, A6 Avant. Med unntak av fordørene taket og bakluka består hele karosseriet av RS-spesifikke deler. Bilen er 40 millimeter bredere på hver side, noe som gir markante hjulhus, og understreker dens sportslige utrykk. 

Hele frontpartiet skiller nye RS 6 Avant fra standardmodellen Audi A6. I tillegg til det nye panseret, adopterer også RS 6 Avant frontlyktene fra Audi A7. Disse har ikke bare et slankere og sportsligere uttrykk, men gir også mulighet for RS Matrix LED laserlys, med mørke omfatninger som er unikt for RS 6 Avant i A6-familien.

Singelframe-grillen i sort høyglans er lavere og har en beredere geometri, noe som er med på å forsterke det sportslige uttrykket til RS 6 Avant. De store luftinntakene i den nytegnede RS-støtfangeren som strekker seg nesten helt opp til frontlyktene, gjør at RS 6 ser skikkelig potent ut. 

Den dynamiske hekken har takspoiler og en spesiell RS-støtfanger, med diffuser og designelementer i sort høyglans. I typisk RS-stil, avsluttes eksosanlegget med ovale, enderør i krom (RS-sportseksosanlegg med sorte enderør er tilgjengelig som ekstrautstyr).

 

En skikkelig kraftpakke: motoren

Motoren i RS 6 Avant er en 4.0 TFSI med 600 hk. Dreiemomentet er på 800 Nm og sprinten fra 0-100 km gjøres unna på utrolige 3,6 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/h. Velger du «dynamic package», vil derimot RS-stasjonsvognen nå 280 km/h – eller, om du velger «dynamic package plus», drar den helt opp til 305 km/h. 

Takket være 48 volt elektrisk anlegg kombinerer twinturbo V8-motoren maksimal effekt med høy effektivitet. En beltedrevet generator er hjertet i mildhybridsystemet (MHEV). Med en effekt på opptil 12 kW kan energi gjenvinnes og lagres i litium-ion batteriet ved gasslipp og lette oppbremsinger.  Dersom sjåføren tar foten av gasspedalen i hastigheter mellom 55 og 160 km/h, velger styresystemet ett av to, avhengig av kjøresituasjonen: Enten regenereres energi, eller så kan bilen seile i opptil 40 sekunder med motoren avslått. Beltegeneratoren starter motoren igjen så snart gasspedalen berøres. MHEV-teknologien muliggjør også start-topp-funksjon i hastigheter opp til 22 km/h. I en reell kjøresituasjon er drivstoffbesparelsen opp mot 0,8 liter per 100 km.

«Cylinder on demand»-systemet (COD) bidrar også til redusert drivstofforbruk. Selv med all denne spareteknologien, leverer 4.0 TFSI-motoren en sportslig og fyldig V8-lyd. Føreren kan også påvirke motorlyden med sine valg i «Audi drive select». RS-sportseksosen med sorte enderør sørger for maksimal lydopplevelse. I RS1- og RS2-modus kan sjåføren tilpasse lyden helt etter egne ønsker.

En åttetrinns tiptronic-girkasse med optimerte vekslingstider og en ny «Launch Control» leverer kreftene fra 4.0 TFSI-motoren til det permanente firehjulstrekket – quattro. Kraftfordelingen foran/ bak er 40:60 via en mekanisk senterdifferensial. Ved hjulspinn overføres kreftene automatisk til den akselen som har best feste. Opptil 70% kan sendes til forhjulene, mens hele 85% av kreftene kan levers til bakhjulene.

 

Enda bedre kjøreegenskaper: understellet

«RS adaptive air suspension» er standard, der den dynamiske dempingen er tunet spesielt for RS. Takket være nye luftfjæringsmoduler med 50% høyere fjærstivhet tillattes for første gang en toppfart på 305 km/h – da med tilvalget «dynamic package plus». Understellet kan sette i flere ulike modus, og inkluderer automatisk høydejustering.

Karosseriet på nye RS 6 Avant er i utgangspunktet 20 mm lavere enn en Audi A6 Avant med standardunderstell. I hastigheter over 120 km/h senkes bilen ytterligere 10 mm. Et «lift mode» kan derimot heve bilen 20 mm igjen i lave hastigheter. Spennvidden i RS-understellet gir sjåføren fritt valg mellom langturskomfort og maksimale kjøreegenskaper. Alternativt kan «RS sport suspension plus» med «Dynamic ride control» (DCR) velges. Det har stålfjærer og tretrinns, justerbare dempere som er forbundet med diagonale oljeledninger og en sentralventil. Ved forsert svingkjøring vil ventilen regulere oljestømmen i demperen mellom det ytre forhjulet, som komprimeres, og det indre bakhjulet, som avlastes. Det gir ekstra stabilisering, og reduser både krengning og karosseriets bevegelser i lengderetningen.

I praksis gir det enda bedre kjøreegenskaper – RS 6 Avant ligger som klistret til veien. Den nye dempergenerasjonen med integrert reguleringsventil gir også mer merkbare skiller mellom de individuelle modusene i «Audi drive select».

Nye RS 6 Avant levers med sportslig progressiv styring med en direkte utveksling som standard. Returkreftene øker med økt styreutslag for å gi sjåføren presis styrefølelse (feedback). Den nyutviklede styreservoen sørger for å gi føreren god kontakt med underlaget.

 

Enda mer romslig innvendig: interiøret

Det førerorienterte interiøret understreker den sportslige karakteren til RS 6 Avant. De horisontale linjene og den tredimensjonale strukturen gjør at instrumentpanelene virker lette og slanke. Det heldigitale brukergrensesnittet harmonerer med de klare, sorte panelflatene, og MMI-systemets displayer er nesten usynlig innlemmet i arkitekturen.

Sportsseter i sort nappa-lær/ alcantara er standard. Som tilvalg kan RS-setene levers i perforert valcona-lær, som for første gang også gir mulighet for seteventilasjon. To RS-designpakker – rød eller grå – gir ekstra farge og sportslig touch til interiøret. Med dette tilvalget levers ratt, girhåndtaket og kneputene i alcantara med kontrastsøm.

Nye RS 6 Avant er også blitt enda mer romslig innvendig. Bagasjerommet har et volum på 565 liter, som kan økes til 1680 liter ved å legge ned baksete. Bakseteryggen er delt i 40:20:40. Med nedfelt bakseterygg er maksimal lengde i lasterommet 1,99 meter. Motorisert bakluke er standard, og elektrisk utfellbart tilhengerfeste kan leveres. En kamerabasert tilhengerassistent, som hjelper sjåføren å rygge med tilhenger, er også tilgjengelig.

 

Tekniske data Audi RS 6 Avant

  • Motor: 4,0 TFSI twinturbo V8 600 hk
  • Dreiemoment: 800 Nm
  • 0-100 km/t: 3,6 sekunder
  • Toppfart: 250 km/t (kan økes til 280 km/t , eller 305 km/t ved valg av dynamic package eller dynamic package plus)
  • CO2-utslipp blandet kjøring i g/km: 268 - 263

 

Prisen på RS 6 Avant starter på 1 659 100,- Kontakt oss gjerne for mer informasjon.