Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Audi RS Q3 og RS Q3 Sportback

Publisert 26.september 2019

Audi Sport presenterer en ny utgave av RS Q3 og den helt nye RS Q3 Sportback. De to modellene byr på enestående ytelser og sportslig design. 

Atletisk eksteriør

Det er ikke vanskelig å se at Audi RS Q3 og RS Q3 Sportback representerer sportslige kjøreytelser. Singleframe-grillen uten kontrastfarge på rammen rundt, gjør at den får et skarpere uttrykk. Den tredimmensjonale grillen i stort høyglans går dypere inn støtfangeren som har store luftinntak. De boomerang-formede bladene i støtfangeren er designet spesielt for RS Q3.

 

Med sin skrå coupélignende taklinje og en høyde på 1.557 millimeter er RS Q3 Sportback 45 millimeter lavere enn RS Q3. Den coupélignende taklinjen og lave skulderlinjen senker det optiske tyngdepunktet, noe som gjør at karroseriet fremstår som enda mer kraftfull, og hjulene blir mer fremtredende. Begge modellene har markerte hjulbuer, som er 10 mm bredere enn basismodellen Q3. 

Den nye generasjonen av RS Q3 kommer for første gang med et todrørs eksosanlegg med store, ovale enderør på begge sider. Den bakre støtfangeren er også spesiell for RS, med diffusor og horisontale blad i sort høyglans.

 RS Q3

Enestående kjøreytelser og sportslig karakter

Ytelsene til de to kompakte motorene sier sitt. I både RS Q3 og RS Q3 Sportback sitter det en 2,5 TFSI motor med 400 hk og dreiemoment på 480 Nm. quattro firehjulsdrift er selvfølgelig standard. Sprinten gjøres unna fra 0-100 km/t på raske 4,5 sekunder.

RS Q3 og RS Q3 Sportback leveres med RS-sportsunderstell som er 10 mm lavere enn standardunderstellet på Audi Q3 og Q3 Sportback. RS-sportsunderstell plus er også tilgjengelig som ekstrautstyr. Det har dynamisk demping («Dynamic Chassis Control» DCC), og regulerer dempingsgraden etter kjørestil og veiforhold i løpet av millisekunder. Dermed kombineres økt dynamikk og presise kjøreegenskaper med enda høyere komfort.

 

Interiør - atletisk design og romslig følelse

Det atletiske designet utvendig videreføres også innvendig. De horisontale linjene gjør at førermiljøet føles romslig. MMI betjeningspanelet er vinklet ti grader mot førerenfor å være enda mer førerorientert. «Audi virtual cockpit» i RS-design viser RS-spesifikk informasjon som dekktrykk, dreiemoment, effekt – og rundetider, g-krefter og akselerasjonsmålinger.

RS Q3 interiør

Sportsseter i skinn/ alcantara med RS-logo gir også en sportslig følelse innvendig. Interiøret kan også tilpasses, med to RS-designpakker, som gir røde eller blå kontraselementer, og mer bruk av aluminium og alcantara. 

Både Audi RS Q3 og RS Q3 Sportback er fullverdige femsetere, og kombinerer sportslighet med praktisk hverdagsbruk. Bagasjerommet rommer 530 liter, som kan utvides til 1.525 liter når baksetet legges ned (1.400 liter for Sportback)

 

Tekniske data

Audi RS Q3

 • Motor: 2,5 TFSI 400 hk
 • Dreiemoment: 480 Nm
 • 0-100 km/t: 4,5 sekunder
 • Toppfart: 250 km/t (kan økes til 280 km/t om ønskelig)
 • Drivstofforbruk blandet kjøring i l/mil: 0,89 – 0,88
 • CO2-utslipp blandet kjøring i g/km: 203 - 202


Audi RS Q3 Sportback

 • Motor: 2,5 TFSI 400 hk
 • Dreiemoment: 480 Nm
 • 0-100 km/t: 4,5 sekunder
 • Toppfart: 250 km/t (kan økes til 280 km/t om ønskelig)
 • Drivstofforbruk blandet kjøring i l/mil: 0,89 – 0,88
 • CO2-utslipp blandet kjøring i g/km: 204 - 202

 

Kilde: Audi

Audi Sport salg