Audi e-tron har verdenspremiere 30. august 2018

Publisert 30.mai 2018

Virtuelle speil og generelt lav luftmotstand er den avgjørende årsaken til at Audi e-tron kan kombinere SUV-størrelse og lang rekkevidde. Audis ingeniører har brukt mer enn 1000 timer på testing i vindtunneler i Ingolstadt og har utviklet en motstandskoeffisient på 0,28. 

De virtuelle speilene kan bestilles som ekstrautstyr og får verdenspremiere når bilen lanseres. Kameraspeilene er smalere enn tradisjonelle speil og reduserer bredden på bilen med hele 15 centimeter samtidig som luftmotstand og vindstøy blir kraftig redusert. Spesialdesignede e-tron-felger bidrar ytterligere til å redusere luftmotstand.

Bildene fra kameraspeilene vises på en OLED-skjerm innvendig i bilen og kan tilpasses ulike kjøresituasjoner. 

Adaptiv luftfjæring er et viktig element som blir standard på Audi e-tron. I hastigheter over 120 km/t senkes bilen med inntil 26 millimeter, dette bidrar også til å redusere luftmotstanden. Undersiden av bilen er forseglet for å beskytte batteriet og for å optimalisere luftstrømmen som går under bilen.

I tillegg har Audi e-tron to elektrisk styrte luftinntak bak singleframe-grillen. Disse åpnes og lukkes for å møte behovet for kjøling og redusert luftmotstand i ulike kjøresituasjoner. Det er bekreftet at Audi e-tron kan leveres med firehjulstrekk og tilhengfeste.

Audi e-tron kan hurtiglades med inntil 150 kW. For hjemmelading kan en norsk husholdning med 230V-anlegg tilrettelegge for lading opptil 7,2 kW med 32A på én fase. Det betyr at bilen lades opp med ca 35 km rekkevidde i timen.

Bilen får en rekkevidde på over 400 kilometer etter den nye målesyklusen WLTP, som i større grad enn den utgående syklusen NEDC gjenspeiler reell kjøring. Nøyaktig rekkevidde blir annonsert under verdenspremieren på bilen 30. august i år. Audi e-tron blir 4,901 meter lang og 1,935 meter bred.

Forhåndsreserver din Audi e-tron quattro concept her. Ved å klikke på linken kommer du direkte til reservasjonsløsningen av Audis elektriske SUV.