Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Person som ser på bil

Alt om bilhold- nyttig informasjon om vedlikehold av bil

Vedlikehold av bilen er viktig. På denne siden finner du artikler med nyttige tips og råd til hvordan du best mulig vedlikeholder din bil.

 

 • En som inspiserer bil under

  Derfor bør du ikke droppe å ta service på bilen

  Alle biler har et serviceprogram som er viktig å følge for å ivareta bilen på best mulig måte. Spesielt viktig er det i forhold til garantier og eventuelle reklamasjoner, men det er og viktig etter at garantitiden er gått ut.

  Les mer
 • Er bilen din ferieklar? Tips og råd til deg som skal på bilferie

  Det er mange som skal på bilferie i sommer. Her kommer noen tips og råd over hva som kan være lurt å passe på før du legger ut på langtur.

  Les mer
 • Hjul som tas av bil ifb med dekkskift

  Slik skifter du hjul på bilen selv

  Å skifte hjul på bilen er ikke så vanskelig. Her kan du lese hvordan du enkelt gjør dette trinn for trinn.

  Les mer
 • Rutereprasjon Audi

  Steinsprutskade? Spar tusen-lapper på å få det reparert med en gang

  Har du fått steinsprutskade frontruten? Det er lett å utsette en slik reparasjon, men det kan fort koste deg mer enn nødvendig.

  Les mer
 • Service e-tron.jpg

  Dette kan du gjøre selv, for å unngå rust på bremsene på bilen

  Vi er nå inne i en årstid der bremsene på bilen er spesielt utsatt for rustbelegg, grunnet fuktig vær med snø, slaps, salt og skitt. Rust sørger for hurtigere nedsliting av bremsebelegg, kan føre til kast i skivene, og vil kunne bedømmes som feil ved EU-kontroll. Her kommer derfor noen tips til hva du kan gjøre for å unngå rust på bremseskivene.

  Les mer
 • Service e-tron.jpg

  Derfor er det viktig med service på elbil

  Hvorfor må elbilen min på service? Den trenger jo ikke oljeskift slik som fossile biler.

  Les mer
 • Dekkskift verksted

  Dette er de vanligste feilene ved hjulskift

  Det mange som velger å la profesjonelle ta seg av hjulskiftet når det er tid for å bytte til sommer- eller vinterdekk. Ikke bare fordi det er behagelig å slippe jobben selv, men også fordi du kan være helt trygg på at jobben blir riktig utført. Det er nemlig noen feller å gå i dersom det ikke blir gjort riktig, som igjen kan få store konsekvenser med tanke på din og andres sikkerhet.

  Les mer
 • En som studerer mottorrom på bil på verksted

  Unngå unødvendige feil og mangler på EU-kontroll

  Det er flere ting du kan sjekke selv før du leverer inn bilen til EU-kontroll, for å unngå unødvendige feil eller mangler.

  Les mer
 • Produkter fra Autoglym

  Slik polerer du bilen

  Polering renser og beskytter lakken, og gjør den mer motstandsdyktig mot sand, salt og støv. Du bør derfor helst polere bilen din to ganger i året. En gang på våren for å fjerne alle sporene etter en kald og våt vinter, og en gang på høsten for å beskytte mot føret som kommer om vinteren.

  Les mer
 • Utvendig vask bil

  Slik vasker du bilen utvendig

  Å vaske bilen jevnlig er viktig for vedlikeholdet av bilen din. Spesielt viktig er kanskje vårvasken. Etter en lang og kald vinter er det viktig å få fjernet salt, svevestøv og metallpartikler som er tilført bilen. Hvis saltet får lov til å bli liggende over lengre tid, kan det resultere i rust. Derfor er grunnarbeidet du gjør om våren viktigere enn ellers for vedlikehold av din bil.

  Les mer
 • vask interiør

  Slik vasker du bilen innvendig

  Innvendig vask er også viktig for bilens vedlikehold. Særlig etter en lang vinter, hvor vi har dratt med oss salt-rester, slaps og søle inn i bilen.

  Les mer