Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Audi Q8 - som skapt for norske forhold

Nye Audi Q8, en luksus-SUV med utmerkede kjøreegenskaper. Perfekt for norske forhold!

Audi Q8 er sporty, dynamisk og elegant. En rekke designdetaljer er hentet fra Ur-quattro og de skarpe linjene former et kraftfullt uttrykk. Q8 er en luksus-SUV som definitivt vil bli lagt merke til på de norske veiene. 

 

Nok av plass

Bilen er 4.99 meter lang, 2.00 meter bred, og 1.71 meter høy. Den er kortere, men bredere og lavere enn Q7. Q8 har nesten 3 m akselavstand, som gir en svært romslig cockpit som få konkurrenter kan måle seg med. Når setene er nede byr bagasjerommet på hele 1,755 liter, plass til alt familien trenger! 

 

SUV- egenskaper

Q8 har helmekaniske midtdifferensialen som fordeler kreftene til front- og bakaksel med en fordeling på 40:60 som standard. Ved behov flyttes mesteparten av kreftene til akselen med best grep. Med bakkeklaring på 254 millimeter og korte overheng kan Q8 fint fortsette der veien tar slutt. Adaptiv luftfjæring leveres som ekstrautstyr og lar sjåføren justere bakkeklaringen med hele 90 millimeter. Q8 leveres også med firehjulsstyring som lar bakhjulene svinges hele fem grader for en mer smidig og stabil kjøreopplevelse.


Q8 har mild hybrid-teknologi, basert på et 48 volt-batteri. Bilen regenererer strøm på opptil 12kW ved bremsing, noe som lar sjåføren kjøre på ren strøm i lengre perioder.

 

Enkelt og brukervennlig

Q8s interiør er enkelt og logisk å forstå. MMI-berøringsdisplay lar føreren styre nesten alle funksjoner fra to store skjermer. Den største skjermen er på 10.1 tommer, og styrer infotainment og navigasjon, i tillegg har føreren en 8.6-tommers skjerm under hovedskjermen til øvrige funksjoner. I tillegg kan Q8 leveres med stemmestyring, Audi virtual cockpit, remote garage pilot (autonom parkeringsassisten styrt fra myAudi-appen)