Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Q8 TFSI e quattro ladbar hybrid

Publisert 15.oktober 2020

Audi lanserer Q8 TFSI e quattro. En plug-in hybrid (PHEV)  med en elektrisk rekkevidde på rundt 50 km WLTP og 462 hestekrefter.

Kraftpakken

Nye Q8 TFSI e kommer med to forskjellige kraftpakker, 55 og 60. Q8 55 TFSI e har en kombinert kraft på 381 hestekrefter og 600 Nm, som gjør 0-100 km/t på 5,8 sekunder. Q8 60 TFSI e er den råeste kraftpakken og kommer med en kombinert kraft på hele 462 hestekrefter, 700 Nm og gjør 0-100 km/t på 5,4 sekunder.

Begge kommer med V6 TFSI forbrenningsmotor og en sterk elektrisk motor. V6 motoren er en 3 liter som alene produserer 340 hestekrefter, det gir deg mye kraft selv om kjørebatteriet skulle være tomt. Den elektriske motoren har en toppeffekt på 100 kW. Den elektriske motoren er en kompakt enhet som holder til i den automatiske 8-girs tiptronic kassen. Sammen med koblingen, som kobler seg til den 3.0 liters TFSI motoren, former de hybridmodulen som Audi har blitt kjent for.

 

Batteri 

Batteripakken er installert under bagasjerommet, som er det mest plasseffektive stedet å plassere batteriet. Batteriet er litium-ion med 13 moduler som har en energikapasitet på 17,8 kWh. Sammenlignet med Q7 TFSI e quattro fra 2019, har Q8 0.5 kWh mer kapasitet. Batteriet er mer kompakt en forrige generasjon og er nå rundt 40 kilo lettere, som forbedrer rekkevidden. 

Q8TFSIe_bagasjerom.jpg

 

quattro

Nye Q8 TFSI e kommer med quattro firehjulsdriftsystem som standard. Systemet bruker en differensial med ren mekanisk regulering. Under normal kjøring, vil 40 prosent av momentet gå til frontakselen og 60 prosent til bakakselen. Ved behov kan systemet flytte kraften og momentet over på akselen med best grep. Hele 85 prosent kan flyttes til frontakselen og 70 prosent til bakakselen.

 

Effektivitet er nøkkelen

Q8 TFSI e har et intelligent hybrid system som velger den optimale strategien etter hva slags kjøretur man skal på. SUV’en starter i helelektrisk-modus hvor forbrenningsmotoren kun blir aktivert når sjøfareren presser over et visst resistansnivå. Ønsker man å kjøre mest mulig i helelektriskmodus, kan man velge «EV» modus i MMI’en.

«Hybrid» modus er hovedstrategien til Q8 TFSI e quattro, her får du tre operasjonsmoduser som er «Auto», «Hold» og «Charge». I «Auto» velger hybridsystemet den best mulige kjørestrategien automatisk: Full elektrisk ved lave hastigheter, V6’ern i høyere hastigheter og ofte en kombinasjon av disse to.

Informasjon fra omgivelsene brukes av MMI for å kunne forutse den beste effektiviteten, selv om navigasjonen ikke er skrudd på. I «Hold» modus vil batteriet holde på sitt nivå, dette gjør det mulig å bruke TFSI motoren utenfor byen, for så å bruke kun elektrisk kraft når man kjører rundt i byen.

Q8TFSIe_Range.jpg

 

Den som bremser, vinner

Når sjåføren tar foten av pedalen vil bilen bestemme om det er best å rulle eller å avta farten ved bruk av den elektriske motoren, som igjen bruker rekuperasjon for å tilføye batteriet ekstra juice. Q8 TFSI e har opptil 80 kW rekuprasjons kraft når man bremser.

Den ladbare hybriden sitt batterie kan lades via vanlig husholdningskontakt, med maksimal kapasitet opp til 7.4 kW. Batteriet kan da bli fulladet på 2,5 time.

Q8TFSIe_Vinkel_bak.jpg

Åpningstider salg

  • Mandag - Fredag
    08:00 - 17:00
  • Lørdag
    10:00 - 14:00