Audi RS 4 Avant. Tilbake i helt ny drakt

Publisert 13.september 2017

På den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt ble nye Audi RS 4 Avant vist. Bilen skuffer ikke. 

2018-modellen av Audi RS 4 Avant leveres med en 2,9 liters TFSI-motor med 450 hestekrefter og et dreiemoment på 600 Newtonmeter. quattro-firehjulstrekk er selvfølgelig standard.

- Som med andre RS-modeller kombinerer nye Audi RS 4 Avant heftige sportsbilegenskaper med det å være en høyst funksjonell hverdagsbil. Den nye modellen blir fort noen hundretusener rimeligere enn forgjengeren, takket være blant annet foredling av teknologi, sier direktør for Audi i Norge, Harald Edvardsen-Eibak.

 Bilde nye Audi RS 4 Avant

0 til 100 på 4,1 sekunder

0 til 100 km/t går unna på 4,1 sekunder og topphastigheten er på 250 km/t. Men velger du den valgfrie RS Dynamic-pakken, så økes topphastigheten til 280 km/t. Bilen har en åtte-trinns tiptronic girkasse, og veier 1790 kg. Det er 80 kg mindre enn før, og er med på å gjøre at bilen er 17% mer effektiv når det kommer til drivstofforbruk og CO2-utslipp.

 

Inspirert av racerbilen Audi 90 quattro IMSA GTO

Designerne har hentet inspirasjon fra racerbilen Audi 90 quattro IMSA GTO når de har designet den fjerde generasjonen av Audi RS 4 Avant. Spoileren på taket skaper en distinkt bakende, og massive luftinntak definerer fronten. Diffusor og ovale eksosrør gjør at bilen ser like tøff ut bakfra som forfra.

Fargen Nogaro-blå, den samme fargen som mange husker fra første generasjon RS 4 Avant fra 1999, kan også fås på den nye generasjonen RS 4. Ellers er 19 tommers aluminiumshjul standard, men 20-tommere kan selvfølgelig fås som ekstrautstyr.

 Bilde RS seter

 Innvendig finner vi selvfølgelig egne RS-sportsseter, et sportslig multifunksjonsratt og opplyste dørkarmer med RS-emblem. I tillegg kan vi nevne Audi Virtual Cockpit og et head-up-display som blant annet viser g-krefter, dekktrykk og dreiemoment.

 

RS-sportsfjæring

RS-sportsfjæring som er standard, gjør blant annet at bilen er sju millimeter lavere enn en vanlig A4 Avant med sportsfjæring. Bilen har Dynamic Ride Control, keramiske bremser og RS-spesifikk dynamisk styring. Med Audi Drive Select kan sjåføren selv velge mellom forskjellige kjøremoduser.

 

De første bilene forventes til Norge rundt årsskiftet.

 

Kilde: moller.no